torsdag, november 16, 2006

Maroderad

Mehehe, so here I am again. Just hittat Eriks blogg som ägde; http://www.girattmongot.blogspot.com/. Det är alltid kul med nya bloggar för man påminns lite om vad bloggning handlar om egentligen. Om man bloggar rutinmässigt (like me) blir det lätt bara meningslösa rapporter om vad man gjort under dagen...

Så jag återupptar ett av Eriks bloggämnen; tiggarna som spridits över stan under hösten (lustigt nog sammanfaller detta med att alliansen vunnit valet, men inte ens jag kan hitta någon vettig koppling mellan det, om det inte är så att socialdemokraterna i alla år haft tiggarna i ett speciellt hus som dom nu har låst upp... ). Igår gick jag omkring lite på stan mellan retoriken och träningen och blev chockad av hur mycket tiggare det fanns. Hade jag varit mindre feg (eller mindre påverkad av samhällets nooormer) hade jag gått fram och försökt prata med dem. För var kommer de ifrån?

Man har ju hört en del om ligorna som sätter ut tiggare vars pengar de sedan tar, de har härjat länge i många av Tysklands städer. Är det då illegala invandrare som smugglats över gränsen av såna ligor som sitter vid varenda gathörn? För om de är svenska medborgare så måste de ju ändå tas om hand? Och om inte, varför är inte det en aktuell fråga? Mitt argumenterande tal till i onsdags handlade om psykiatri och jag fick reda på att många före detta mentalpatienter är uteliggare numera för att psykvården är så jävla dålig. Om det är fallet fattar man ju att de inte kan ta tag i sin situation själva. Shet. Jag borde engagera mig mer.

Så här skadad är jag just nu; jag har skrivit ett tal till min falafelrulle som jag åt i onsdags.

Tal om falafelrullar

Har du problem när du ska äta falafelrullar? Tycker du att det är jobbigt med saker i som du inte tycker om? Lyssna till mina visheter och du kommer att kunna njuta av din falafelrulle på helt nya sätt. *


Det hela handlar helt enkelt om ömsesidig respekt och en gnutta kärlek. Känslan för hur man borde behandla sin falafelrulle är svår att beskriva men utvecklas med tiden. Den här speciella kärleken kan uppstå just för att falafel faktiskt inte har något emot att bli uppäten. Faktiskt så är det dens högsta önskan, till skillnad från när man äter döda djur vars åsikt snarare är mer åt det negativa hållet. Att äta en falafel handlar alltså egentligen om ett utbyte mellan två parter vars grund borde bygga på kärlek och förståelse.

Om man bortser från det finns det några praktiska knep att ta till. Använd servett. Om du inte gillar lök och brukar pilla bort den så kan du säga till falafelpersonen som gör din falafelrulle att du inte vill ha lök. Och så är det smart att liksom äta uppifrån och inte från sidan vilket kan försvåra processen.

Med hjälp av de här tipsen är jag säker på att ditt falafelätande kommer att utvecklas åt rätt håll. Tänk alltid på - älska din falafel så kommer den att älska dig.


* inte på snuskiga sätt såklart

4 kommentarer:

Ocke sa...

Well, om du hade läst tidningen för ett tag sedan så hade du vetat att en stor del utav tiggarna kommer från typ polen och liknande och tigger, inte för att de är fattiga, för att de tjänar mer på det än om de skulle arbete i sitt hemland (runt 3-500 spänn om dagen). Detta var alltså en intervju med en tiggare. Sen är det ju klart att alla tiggare inte är såna men en stor del utav dem är det.

btw, falafel är INGEN bra grej xD

Lili sa...

falafel = gotthet ^__^

Mjo, jag undrade allt vart alla tiggare kom ifrån. De får en att bli illa till mods och sånt... man mår ledsen när man ser dom :C

LordMune sa...

Frickin' falafelpervert?

I doubt anyone would have even considered other options than just plain eating falafelrullar had you not pointed it out. D:

Laura sa...

Näh inte Johan, han hade ropat "den faller isääääär" och tryckt in hela i munnen ^____^